Sådan udvikler vi vores kaffe

Hos MyCoffee produktudvikler vi i tæt samspil med vores kunder. Seneste eksempel er vores decaf versionen af vores komposterbare kaffekapsler. Der bliver altid smagt på livet løs, inden vi slår os fast på den endelige smag, som går i produktion. Alt dette – og mere – kan du se Jesper fortælle om i videoen.

Hvor kommer kaffen fra?

Hos MyCoffee får vi kaffe leveret fra hele verden. Hvor vi får leveret fra lige nu, afhænger af mange forhold. For det første skal alle bønner være certificeret økologisk dyrket, og et sådant certifikat er ikke nødvendigvis en livstidsgaranti. Dernæst kigger vi rigtigt nøje på kvaliteten af kaffen. Solskinstimer, regnmængder og andre klimafaktorer påvirker kvaliteten. Dermed kan bønner fra et område være gode et år – men mindre gode et andet. Endelig skal vi sikre os, at kaffen er Fair Trade. Det gælder lige nu halvdelen af vores kaffe! Vi er i fuld gang med en transformation, der betyder, at vi i løbet af 2022 udelukkende vil sælge komposterbare kaffekapsler med Fair Trade-kaffe.

Hvor kommer kaffen fra lige nu?
Længere nede på denne side, kan du se, hvor kaffen til de enkelte kaffevarianter kommer fra. Du kan være sikker på, at vi nok løbende skal opdatere, når der sker skift i leverancerne. Opsummeret, leverer Peru en hel del af vores højlands-Arabicabønner – og en stor portion af disse kommer fra en Fair-Trade sammenslutning af ca. 100 mindre plantager fra Peru. Vores to varianter Classic Espresso og Ristretto er også tilsat en lille mængde Robusta-kaffe fra Indien. Lige nu får vi også leveret Arabica-bønner fra Honduras. Disse bønner bruger vi til den populære Supreme-kaffe (de mørkegrønne komposterbare kaffekapsler). Endelig skal vi en tur til Etiopien – nærmere bestemt Sidamo-regionen – hvor vores kaffevariant med samme navn kommer fra.

De 6 varianter

Hos MyCoffee er Robusta ikke et bandeord. I den rette dosis – og sammen med Arabica – når resultatet faktisk nye kaffehøjder. Du kan her læse mere om vores forskellige kaffe-varianter.

Classic Espresso

Classic Espresso

En fantastisk espresso med en perfekt balance, som gør at den er en favorit hos de fleste. Kaffen er mørkt ristet uden at virke brændt, og giver derved en fyldig kaffe uden at den bliver bitter. Perfekt både som espresso eller med mælk. Kaffen består af en blanding af arabicakaffe fra Peru og Indisk robusta. Lad dig forføre af denne italiensk-inspirerede espresso og dens unikke, letrøgede eftersmag.

Intensitet: 8

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml

Etiopisk Sidamo

Etiopisk Sidamo

Til dig, der godt kan lide en let syrlig espresso, kan Etiopisk Sidamo med sine noter af eksotisk frugt anbefales. Kaffen er rund og blød med en frisk eftersmag af citrusfrugter. 100% Arabica kaffe. Denne økologiske kaffe er produceret af højlandskaffebønner fra Sidamo-regionen i Etopien. Kapslen er pt. produceret af Peter Larsen Kaffe. I foråret 2022 overgår kapslen til egenproduktion.

Intensitet: 8

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml

Fairtrade Decaf

Fairtrade Decaf

Er du en af de mange, der elsker en god kop kaffe hele dagen – men bare ikke kan falde i søvn, hvis du drikker den sidste kop inden sengetid? Så er vores Decaf svaret på dine kaffebønner. Smagen er i top og minder på mange måder om en af de stærkere smagsvarianter, som Ristretto og Classic Espresso. Men koffeinen er væk. Kaffen er lavet af Fairtrade økologisk højlandsarabica fra Peru.

Intensitet: 6

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml

Fairtrade Lungo

Fairtrade Lungo

En dejlig kaffe til alle tider af døgnet. Kaffen har en behagelig syrlighed, og en mellem fyldighed. Den høje kvalitet af bønner gør det let at nyde kaffen uden mælk og sukker. Kaffen stammer fra en sammenslutning af ca. 100 mindre plantager fra Peru. Samarbejdet hjælper dem til at kunne komme ud på verdensmarkedet med deres fantastiske kaffekvalitet – og derved opnå en bedre pris for deres ekstraordinære kaffe. Denne Lungo er fremstillet af mildt ristede Arabica-bønner og har en fabelagtig balance mellem sødme og syrlighed, som dine smagsløg vil elske. 100% Arabica-kaffe.

Intensitet: 7

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml

Ristretto

Ristretto

Kundernes favorit. Kraftig og mørkristet kaffe med stor fylde og lange eftersmag – og en tydelig aroma af chokolade, tobak og whisky. Kaffen har en markant og lang eftersmag. Den byder på en behagelig bitterhed og kaffesmag, som man kender den fra de klassiske italienske fortorvs-cafeer. Kaffen er særlig velegnet til dem som drikker espresso med sukker, eller med mælk f.eks i en café latte – men kan naturligvis også nydes som en sort kickstarter på dagen. Kaffen består af en blanding af økologisk højlandsarabica fra Peru og økologisk højkvalitets-robusta fra Indien.

Intensitet: 10

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml

Supreme

Supreme

Den lette syrlighed, frugtagtige eftersmag og fyldige crema er kendetegnende for denne økologiske espresso. Supreme er en balanceret kaffe med god fyldighed og en behagelig afrundet smag, med noter af mandel og honning. Kaffen er 100% økologisk Arabicakaffe fra Honduras. Kaffebønnerne er vasket, hvilket giver en mere ren og klar smag i koppen. Du får dermed en behagelig espresso, som også er rigtig velsmagende med mælk.

Intensitet: 9

Ristretto
25 ml

Espresso
40 ml

Lungo
100 ml