Nedbrydelige kaffekapsler – Et bæredygtigt valg

Er du vild med en god kop kaffe, og vil du samtidig gerne leve bæredygtigt? Der findes en løsning – og den er heldigvis tilgængelig for alle. Læs her, hvordan du får fingrene i bæredygtige og nedbrydelige kaffekapsler.

Danmark har fokus på bæredygtighed

Et af de helt store fokusområder på verdensplan i 2020 er at nedbringe mængden af plast og affald. Det er overalt i naturen og i verdenshavene – og fortsætter vi i samme tempo globalt vil mængden af plastik overstige mængden af fisk i havene i 2050 (Greenmatch.dk). I Danmark har vi heldigvis længe haft fokus på genbrug, affaldssortering og bæredygtighed. Til trods for mange nye og innovative løsninger og tiltag, så stiger danskernes plastforbrug fortsat. En af de helt store syndere er plastemballage, der anslås at udgøre 75% af danskernes årlige plastikforbrug. Det svarer til hele 27 kg plastik om året.

Kaffekapsler & genbrug

Når det kommer til kaffekapsler, så kan man heller ikke undgå at tænke på, hvilken påvirkning de har miljøet. Der findes mange forskellige former og størrelser – ofte produceret i enten plast eller aluminium. Begge materialer kræver enorme mængder ressourcer, når det kommer til genanvendelse, omsmeltning mm. Enkelte steder er der mulighed for genbrug af kaffekapsler via særaftaler om returnering, men dette gælder fortrinsvis firmaer.  Som privatperson kan det være meget omstændigt at bortskaffe kaffekapslerne så miljøvenligt som muligt – og man kan stadig ikke være sikre på, at de bliver genanvendt eller bortskaffet uden, at det påvirker miljøet. Kigger man på Danmarks 98 kommuner har de nemlig ca. 98 forskellige måder at indsamle og håndtere affald på (PlasticChange.dk

Nedbrydelige kaffekapsler

Der findes kaffekapsler, som er fremstillet i bionedbrydeligt plast, som sælges som ”komposterbare kaffekapsler”, der kan nedbrydes i naturen. De efterlader intet spor af plast i naturen og påvirker derfor hverken jord eller dyreliv. Desværre er denne antagelse en myte – da bionedbrydeligt plast kræver helt særlige forhold og komposterbare anlæg for at nedbrydes optimalt. Og denne slags anlæg har vi slet ikke i Danmark. Løsningen på problemet findes dog allerede – og den er intet mindre end genial.

Bionedbrydelige kaffekapsler – En kærkommen løsning

Heldigvis findes der andre materialer til fremstilling af nedbrydelige kaffekapsler. Et af disse materialer er sukkerrør, der gør det muligt at fremstille plantebaserede kaffekapsler – eller med andre ord: bionedbrydelige kaffekapsler. Det betyder kaffekapsler, som er komposterbare og kan smides ud med det almindelige husholdningsaffald efter brug.  Hos MyCoffee.dk forhandler vi udelukkende bionedbrydelige kaffekapsler til Nespresso. Det går 100% i tråd med vores 3 grundprincipper – hvoraf bæredygtighed går igen i alle led i forretningen: fra produktion til salg, forsendelse og levering til kunden. Tag et bæredygtigt valg – og prøv vores bæredygtige Nespresso kapsler i dag – de er fulde af smag, og du kan få en prøvepakke for bare 24 kr. BESTIL DIN PRØVEPAKKE HER Har du spørgsmål – eller vil du vide mere? Så er du altid velkommen til at kontakte os.