Hvorfor er vi Danmarks måske mest bæredygtige?

Ingen er 100% bæredygtige – men hos MyCoffee ånder vi for at påvirke alle de led i processen, som vi har indflydelse på, i den mest bæredygtige retning – hele vejen fra bønnen, de bæredygtige kaffekapsler, til og med din kaffekop. Processen kan du se Jesper fortælle mere om her.

Hvorfor er bæredygtig kaffe vigtigt?

Økologiske kaffebønner er den reneste form for kaffe, du kan få. De er ikke kun bedre for miljøet – de giver dig også den allerbedste kaffe og den mest helstøbte kaffeoplevelse. Vores økologiske kaffe og espresso er produceret efter traditionelle metoder og med respekt for både klode og arbejdskraft. Der bliver hverken benyttet tilsætningsstoffer eller sprøjtegift. Det giver dig den bedste kaffe, i bæredygtige kaffekapsler af højeste kvalitet. Godt for miljøet, godt for dit kaffehjerte og godt for samvittigheden.

De store verdensmål – og vores lille bidrag …

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling skal frem til 2030 sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Verdensmålene udgør bl.a. 17 konkrete mål, som alle FN’s 193 medlemslande har forpligtet sig til at arbejde hen imod. Hos MyCoffee er bæredygtighed i fokus – lige fra kaffeplantagen til din kaffekop. Det kan du læse mere om længere nede på denne side.

Fra plantagen til din kaffekop

Hos MyCoffee er vi stålsatte på, at bæredygtigheden og selve kaffeoplevelsen kan bære hele vores brand. Vi har ikke billig import – og har desuden ikke brug for at pakke kaffen ind i glitter og glamour. Jo mindre indpakning til vores bæredygtige kaffekapsler, jo bedre. Man kan sige at vi er lidt kedelige. Men det tager vi faktisk som et kompliment.

Bønnen

Alle vores kaffebønner er certificeret økologisk dyrket – uanset om de kommer fra Perus højland eller fra sydvendte marker i Etiopien. Samtidig er vi i gang med en gradvis transformation over til kun at importere Fair Trade-kaffe. Dette vil være fuldt implementeret I løbet af 2022.

Produktionen

Alt vores kaffe bliver ristet og malet i Danmark – på risterier håndplukket af os. Lige nu er det Kaffeværkstedet i Ringsted, som står for ristningen. Det er også i Danmark, at kaffen bliver hældt på kapsler. Det foregår hos Biokapslen på Fyn. Hos MyCoffee lover vi altid komplet transparens hvad angår produktionen.

Kapslen

Greenwashing kan have mange former. Senest har vi set, at aluminiumskapsler bliver solgt som et bæredygtigt produkt. Det er decideret misvisende. Vi sælger bæredygtige Kaffekapsler, som ikke har set skyggen af hverken plastik eller aluminium. Vores kapsel er lavet af fibre fra sukkerrør, og den er derfor biologisk nedbrydelig.

Posen

Med din første leverance af kaffe, sender vi en pose lavet af 100% certificeret økologisk bomuld. Det er tanken, at du kan opbevare dine kapsler I denne pose. Igen og igen. Og når du synes, at den er blevet lige slidt nok, så siger du bare til – så sender vi en ny til dig. Denne service er gratis for alle vores abonnenter.

Æsken

Der bliver helt generelt brugt alt for meget emballage i Danmark. Og det vil vi ikke bidrage yderligere til. Derfor sender vi ikke kapslerne i lag på lag af farverig emballage. Vi pakker derimod dine kapsler direkte ned I den æske, som vi også sender til dig. Og selv æsken er lavet af 100% certificeret genbrugspapir.

Leveringen

MyCoffee bruger GLS som leverandør ud til vores kunder. GLS arbejder nemlig målrettet i henhold til ISO-certificeringen, som gavner medarbejdernes ansættelsesvilkår og miljøet. Derudover vil vi opfordre dig til at bestille større pakker med sjældnere intervaller. Det betyder ganske enkelt mindre fragt og mindre CO2-belastning.